Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریبرز ناطق‌الهی عضو هیئت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تهران، با اشاره به قرارگیری کشور ایران بر روی گسل‌های بسیار زیاد، اظهار کرد: منطقه جنوب کشور در طول تاریخ شاهد زلزله های زیادی بوده و اتفاقاتی که اخیرا در حوزه هرمزگان و خلیج فارس رخ می‌دهد، زلزله‌هایی است که در امتداد زاگرس همیشه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه با لرزه‌های متوسط یا ریزلرزه‌ها انرژی گسل‌ها خالی می‌شود، گفت: البته ممکن است این لرزه‌ها پیش‌درآمدی برای یک زلزله بزرگ‌تر باشد، اما از آنجایی که شواهد تاریخی زیادی داریم که سالیان سال زلزله‌های بزرگی در آن منطقه رخ نداده، امیدوار هستیم که زلزله‌هایی بزرگ‌تر از اینها که دیدیم، رخ نخواهد داد و زلزله‌شناسان پیش بینی می کنند طی حدود یک ماه آینده زلزله‌های در حد پنج ریشتری رخ دهد و پهنه آرام گیرد. 

بنیانگذار مقاوم سازی و مدیریت بحران در ایران افزود: سیستم هشداری برای تمام دست‌اندرکاران مدیریت بحران استان و خود مردم باید وجود داشته باشد و بدانند هر لحظه ممکن است در طبیعت اتفاقات عجیبی بیفتد و هیچ‌کس هم نمی‌تواند گارانتی کند که زلزله بزرگی خواهد آمد یا نخواهد آمد، ولی بر اساس شواهد تاریخی انتظار زلزله بزرگی نداریم، البته به این معنی نیست که چنین زلزله‌ای  رخ ندهد.

زلزله در تهران، پایان تمدن این شهر خواهد بود

ناطق‌الهی با بیان اینکه ما وارد دوران پر زلزله خواهیم شد، تصریح کرد: طبق مطالعات انجام گرفته، ما وارد دوران ۱۰ ساله ای می شویم که زلزله‌های بیشتری را تجربه خواهیم کرد، نه به این معنی که زلزله‌های بزرگی را شاهد باشیم ولی تکانه‌ها بیشتر خواهد شد که بر گسل‌ها اثر خواهد داشت.

وی با بیان اینکه زلزله برای تهران بسیار محتمل است، اظهار کرد: معمولا از حدود هر ۱۵۸ سال یکبار زلزله بالای ۷ ریشتر در تهران رخ داده است و آخرین زلزله ۷ ریشتری در تهران مربوط به ۱۹۰ سال پیش بوده است که این خبر خوبی نیست و به این معنی است که هر روز باید منتظر زلزله‌‌ بالای ۷ ریشتری در تهران باشیم. 

عضو پژوهشگاه زلزله شناسی ایران درباره احتمال تلفات تهران در مواجهه با زلزله گفت: تمام مطالعات نشان می‌دهد که تهران بعد از زلزله‌ای بزرگ کن فیکون می‌شود، بعد از چنین حادثه‌ای تهران عملا در زیر بتن مدفون می‌شود چون امدادرسانی نمی‌توان کرد و بزرگ‌ترین فاجعه انسانی در پنج قرن اخیر خواهد بود.

ناطق‌الهی ادامه داد: زلزله در پایتخت، پایان تمدن تهران خواهد بود به این معنی که تهران شرایط بسیار وحشتناکی دارد ولی متأسفانه مسئولان درکی از اینکه یک زلزله ۷.۳ ریشتری در پهنه تهران رخ بدهد، ندارند. الان هم فعالیت‌هایی می‌کنند ولی برای آن زلزله‌ای که ما انتظار داریم عملا هیچ تأثیری نخواهد داشت.

وی با تاکید بر اینکه سیستم‌های مدیریت بحران باید توانمند شود، گفت: بعد از زلزله رودبار و منجیل، سیستم دانشگاهی طی ۳۰ سال گذشته تذکر داده اند که فعالیت های مدیریت بحران و هوشمندسازی زلزله بیشتر شود اما زیاد بها داده نشده است.

انتهای پیام/۶۷۰۶۲

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله در تهران زلزله در تهران مدیریت بحران زلزله ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۸۷۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۵ اردیبهشت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، مجتبی حمزه نژاد گفت: امروز در پاره‌ای از مناطق غربی و شمالی، ارتفاعات و با احتمال کمتر برخی مناطق مرکزی، شرقی و دریایی هرمزگان، رگبار پراکنده باران و رعد و برق با احتمال افزایش لحظه‌ای سرعت باد پیش بینی می‌شود.

وی گفت: توصیه می‌شود از قرارگیری در حریم رودخانه‌های فصلی، صعود به ارتفاعات و چرای دام در ارتفاعات بویژه در غرب و شمال استان خودداری شود.

حمزه نژاد گفت: امروز خلیج فارس با وزش باد‌های جنوب شرقی و تنگه هرمز با وزش باد‌های جنوب غربی نسبتا مواج خواهد شد.

وی افزود: در پاره‌ای از نقاط بویژه در خلیج فارس احتمال وقوع تندباد لحظه‌ای همراه با رگبار باران و رعدوبرق پیش بینی می‌شود.

کارشناس اداره کل هواشناسی هرمزگان گفت: بعدازظهر فردا با افزایش باد‌های جنوب غربی، شمال غربی دریا نسبتا مواج خواهد شد.

حمزه نژاد خاطرنشان کرد: سرعت باد در تنگه هرمز و بخش‌هایی از خلیج فارس در برخی از ساعات به بیش از ۳۶ کیلومتر بر ساعت خواهد رسید.

وی گفت: توصیه می‌شود در این مدت شناور‌های سبک، صیادی و تفریحی از تردد خودداری کنند و تمهیدات لازم برای تردد ایمن سایر شناور‌ها در نظر گرفته شود.

حمزه نژاد گفت: از لحاظ دمایی از امروز تا اواسط هفته روند افزایشی دمای بیشینه خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی در هرمزگان، ۱۵ اردیبهشت
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟
  • پیش بینی هواشناسی هرمزگان ۱۵ اردیبهشت
  • تداوم بارش‌ها تا ساعات آینده
  • تداوم نزول برکات آسمانی تا ساعات آینده
  • ناپایداری در وضعیت جوی و دریایی هرمزگان
  • آسمان قزوین فردا بارانی است
  • دمای زنجان کاهش یافت
  • آغاز روند کاهشی دما در زنجان