Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، زلزله یکی از حوادث طبیعی است که در نقاطی از جهان با گسل‌های فعال حجم بیشتری دارد و ایران به عنوان کشور زلزله‌خیز باید برنامه‌های جامع بلند مدت برای کاهش ریسک و افزایش تاب آوری داشته باشد.

تهران شهری زلزله خیز در جهان شناخته شده است

طبق هشدار کمیته اضطراری فجایع طبیعی (DEC) در سال های اخیر، هم اکنون بیشترین نگرانی های سازمان‌های امدادرسان جهان در مورد وقوع زلزله در شهرهای بزرگ جهان از جمله تهران، استانبول در ترکیه و کاتماندو در نپال است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار موسسه ژئوفیزیک در سال ۹۹ بیش از ۱۰۷۰۰ زمین لرزه در کشور و ۴۸۸ زلزله در تهران داشتیم، همچنین در اردیبهشت ۱۴۰۰ بیش از ۹۵۰ زمین‌لرزه در کشور داشتیم که ۱۱ مورد بالای چهار درجه بوده است.

در تهران نیز زلزله‌های دی ماه سال ۹۶ در اطراف شهر، ۱۹ اردیبهشت ۹۹ در دماوند و ۲۴ مرداد امسال در بومهن نشان‌دهنده این است که گسل‌های سه‌گانه تهران فعال است.

۳ هزار و ۲۶۸ هکتار بافت فرسوده باید بهسازی شود

رضا کرمی محمدی رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، هفته گذشته در هشتمین جلسه علنی شورای شهر اعلام کرد؛ ممکن است زلزله‌ای از ۵.۵ ریشتر تا بالای ۷ داشته باشیم و خسارت بزند، که اگر زلزله ۵.۵ تا ۶ ریشتر باشد می‌توانیم کنترل کنیم اما اگر بالای ۶ و ۶.۵ درجه ریشتر باشد دچار مشکل می‌شویم و اگر بالای ۶.۵ باشد دچار فاجعه خواهیم شد.

وی افزود: این حادثه ممکن است ۲۰ سال دیگر رخ بدهد اما لرزه‌های موجود نشان می‌دهد که گسل‌ها فعال هستند و احتمال زلزله وجود دارد، پس باید ۳ هزار و ۲۶۸ هکتار بافت فرسوده بهسازی شود.

 تهران نیاز به نصب ۲۰۰ شتابنگار دارد

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اضافه کرد: ۱۰۳ پایگاه بحران ساخته شده که در اختیار شهرداری تهران است. همچنین ۸ پایگاه دیگر در حال آماده‌سازی است که در صورت تزریق بودجه به بهره‌برداری خواهد رسید.

کرمی محمدی ادامه داد: حدود یک دهه پیش با کمک موسسه جایکا ژاپن چهار سنسور به صورت پایلوت در قطعه‌ای از گسل مشا کارگزاری شد، اما برای تکمیل سامانه هشدار دهنده تهران در مجموع نیاز به نصب ۲۰۰ شتابنگار است.

وی خاطر نشان کرد: سیستم هشدار سریع در صورت عملیاتی شدن منجر به باز شدن اتوماتیک درب های ایستگاه‌های آتش نشانی، بستن شیرهای اصلی گاز، آمادگی نیروهای امدادی همانند نیروهای هلال احمر و اورژانس در شهر است.

سامانه هشداردهنده را ایرانی‌ها ساختند ولی در ایران نیست

همچنین مهدی زارع عضو پژوهشگاه زلزله شناسی و مهندسی زلزله در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در تهران اظهار کرد: تهران با سه گسل فعال بسیار زلزله‌خیز است و باید با همکاری همه‌ دستگاه‌ها برنامه‌ای تدوین شود تا ۲۰ سال آینده تهران امنی داشته باشیم.

وی با اشاره به اقدامات ضروری در برابر زلزله خاطرنشان کرد: ۱۱۲ سال پیش یوسف تلگراف‌چی در کرمان دستگاهی شبیه به سامانه هشداردهنده اختراع کرد، حال نیز این سیستم در کشورهای خارجی به وسیله متخصصان ایرانی شکل گرفته است، ولی در ایران این سامانه یکپارچه وجود ندارد.

عضو پژوهشگاه زلزله شناسی تاکید کرد: زلزله دارای دو موج اولیه و ثانویه است که موج اولیه آن خیلی کوتاه است و می‌تواند سیستم هشدار دهنده را فعال کند تا در موج دوم شاهد آمادگی سراسری باشیم، البته برحسب فاصله با اکنون زلزله زمان میان هشدار و موج دوم متغیر است؛ به عنوان مثال فردی که در ۵۰ کیلومتری کانون زلزله است موج دوم را بعد از ۷ الی ۸ ثانیه پس از هشدار احساس می‌کند.

در تهران احتمال زلزله ۷.۵ ریشتری وجود دارد

همچنین بهرام عکاشه پدر علم زلزله شناسی و رییس سابق موسسه ژئوفیزیک در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در تهران با اشاره به احتمال وقوع زلزله خطرناک در تهران اظهار کرد: ۹۰ درصد کشور روی گسل است، ۴۰ سال است احتمال وقوع زلزله بالای ۷.۵ ریشتر را تذکر می‌دهم اما مسئولین جدی نمی‌گیرند.

وی افزود: در سال ۱۳۷۶ شورای امنیت ملی به من نامه نوشت که دلایلت برای اینکه می‌گویی تهران نابود می‌شود، چیست؟ من هم همه مدارک را فرستادم، دو هفته بعد از رد و بدل کردن مدارک رئیس‌جمهور وقت به ۶ نفر از وزرایش دستور داد که این ماجرا را پیگیری کنند.

پایتخت باید امن شود یا تغییر کند

پدر علم زلزله شناسی تشریح کرد: بر اساس محاسبات روی کاغذ برای تکرار زلزله‌های بزرگ در تهران دوره ۱۵۰ الی ۲۰۰ ساله مشخص شده است، که آخرین آن در سال ۱۸۳۰ میلادی در شرق تهران حدود ۱۹۰ سال پیش بود، پس باید احتمال زلزله بالای ۷ ریشتر را احتمال داد و نباید به این شهر اعتماد کرد.

عکاشه اضافه کرد: تهران ۲۲۰ سال پایتخت است و با توجه به وضعیت مذکور یا باید ایمن سازی بافت فرسوده و تکمیل پایگاه های مدیریت بحران صورت گیرد یا پایتخت تغییر کند، قابل ذکر است که این طرح در کشورهای دیگر موفقیت آمیز بوده است.

وی در پایان با توصیه به آرامش و آمادگی لازم تاکید کرد: زلزله بلای آسمانی نیست و می‌توان با رعایت دستورالعمل‌ها و آماده بودن خسارت آن را به حداقل رساند و در آخر به مردم توصیه می‌کنم از زلزله نترسند و همیشه آماده باشند.

تکمیل سامانه هشداردهنده و نوسازی بافت فرسوده در دستورکار قرار گیرد

با توجه به پیش بینی کارشناسان احتمال زلزله شدید وجود دارد، بنابراین باید سامانه هشدار دهنده در سطح کشور و خصوصا استان تهران تکمیل شود تا مردم و سازمان های امدادی در هنگام وقوع زلزله در آماده باش کامل باشند.

آموزش همگانی، برگزاری مانور و نوسازی بافت فرسوده باید در دستور کار گیرد و با همکاری همه دستگاه‌ها وضعیت استان تهران در مقابله با زلزله بررسی شود.

انتهای پیام/پ

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله بافت فرسوده علم مدیریت بحران سامانه هشداردهنده سامانه هشدار احتمال زلزله بافت فرسوده زلزله شناسی وقوع زلزله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۱۴۹۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد

 محمد آیینی مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران و معاون وزیر راه و شهرسازی درباره میزان تسهیلات نوسازی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه برای نوسازی بافت های فرسوده تسهیلات در قالب های مختلف در نظر گرفته شده است گفت:  تسهیلاتی در حوزه ودیعه مسکن و بافت های تاریخی و همچنین اسکان موقت در نظر گرفته شده است.

وی  با بیان اینکه برای تسهیلات بانکی در بافت های فرسوده پنج نوع وام قابل دریافت است، بیان کرد: یک نوع تسهیلات مربوط به نوسازی بافت های فرسوده است که همانند تسهیلات نهضت ملی مسکن  تا سقف ۵۵۰ میلیون تومان است که به نوعی تسهیلات ارزان قیمت است.

آیینی با اشاره به اینکه با تصویب مجلس و تایید آن در شورای نگهبان و با پیگیری های انجام شده در برنامه هفتم تمامی واحدهای بافت های فرسوده از تخفیفات نهضت ملی مسکن برخوردار می شوند افزود: واحدهای بافت های فرسوده از تمامی تخفیفات و حمایت های نهضت ملی مسکن تا سقف پنج طبقه استفاده می کنند.

وی با بیان اینکه  تسهیلات نوع سوم مربوط به  اسکان موقت است گفت: تسهیلات نوع چهارم مربوط به پرداخت تسهیلات در بافت های تاریخی است.

 معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه  تسهیلات اسکان موقت در بافت های تاریخی را شامل می‌شود گفت: در این زمینه مثل نهضت ملی مسکن برخی بانک ها همکاری می‌کنند و برخی همکاری لازم را ندارند.

وی بیان کرد: با پیگیری‌های صورت گرفته روند اعطای تسهیلات نسبت به گذشته  از سوی بانک ها  بهتر شده و امیدواریم  برای بهبود وضعیت و رونق در نوسازی بافت های فرسوده این روند بهبود یابد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • پیش‌ بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری
  • بسته‌های تشویقی شهرداری جهت رغبت در نوسازی بافت‌های فرسوده!
  • پیش‌بینی ترافیک و زلزله با متاورس شهری | شهر هوشمند چگونه شهری است؟
  • اعمال بسته نوسازی بافت فرسوده در ۵۸۱ شهر
  • میزان تسهیلات بافت‌های فرسوده اعلام شد
  • احتمال رگبار باران رعدو برق و وزش تند باد در مازندران
  • برخورد قاطع و موثر با سرقت/ هوشمند سازی در دستور کار پلیس
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • ۶۰ درصد ساکنان جوادیه تهران افغانستانی اند
  • ۶۰ درصد ساکنان محله جوادیه تهران افغانستانی هستند