Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-04@16:07:03 GMT

دامنه تخریب گسل‌های شمال تهران بسیار بالاست

تاریخ انتشار: ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۹۶۳۱۰

دامنه تخریب گسل‌های شمال تهران بسیار بالاست

بهرام عکاشه در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره احتمال وقوع بلایای طبیعی در کشور و به‌ویژه تهران اظهار کرد: کشور ایران از 49 بلای طبیعی، 31 بلا را در دل خود جای داده و به‌عنوان 6 کشور نخست بلاخیز در جهان شناخته می‌شود.

وی افزود: زندگی در شهری که گسل‌های توانمندی در زیر پوسته‌های آن فعال هستند احتمال وقوع زلزله را نیز هر لحظه زنده نگه می‌دارد و طبیعی است که مردم همواره استرس وقوع یک زلزله را داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه فقط در هنگام وقوع و ایجاد خسارت به فکر زلزله می‌افتیم درحالی که زلزله از زمان وقوع خود خبر نمی‌دهد و هر لحظه در کمین است.

عضو هیئت علمی گروه ژئوفیزیک دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال بیان کرد: آخرین زلزله تهران 184 سال پیش و در 27 مارس 1834 میلادی در شرق تهران به‌وقوع پیوست و در نتیجه شمیرانات و دماوند را ویران کرد و صدمات قابل توجهی به بازار و ساختمان‌ها وارد شد.

عکاشه بیش از 90 درصد مردم تهران را فارغ از دغدغه تبعات زلزله تلقی کرد و گفت: در سال‌های 1177، 1273، 1665 و 1815 زلزله‌هایی به بزرگی میانگین 7.7 ریشتری در تهران به‌وقوع پیوسته است. این نشان می‌دهد شرایط مطلوبی درخصوص زلزله ندارد. در حوالی سال‌های 1380 شمسی براساس توافقاتی که با کشور ژاپن صورت گرفته بود تحقیقاتی انجام شد که حاکی از شرایط نامطلوب تهران است.

پدر علم زلزله‌شناسی ایران تصریح کرد: براساس تحقیقاتی که در سال‌های گذشته انجام داده‌ام، چندین بار تقاضا شده که پایتخت کشور تغییر کند چراکه شهری مانند تهران هرلحظه در معرض زلزله قرار دارد و این مقوله می‌تواند به عنوان یک تهدید تلقی شود. رشته کوه‌های البرز به‌علت فعل و انفعالات بافت‌های کوهستانی منطقه دائماً در حال رشد و افزایش ارتفاع است و این یعنی منطقه مذکور روزبه‌روز زلزله‌خیزتر می‌شود.

استاد برجسته زلزله و زمین‌شناسی ادامه داد: هند و پاکستان از شرق با اثر کوه‌های هیمالیا و زاگرس و رشته کوه‌های ترکیه از غرب ایران را فشرده‌تر و احتمال زلزله در این منطقه را افزایش می‌دهد و این شرایط بسیار نگران کننده است. تراکم بالای ساختمان‌ها در مناطق 9، 11 و 17 و احتمال فعال شدن گسل شهرری نگران کننده و برای ساکنان این مناطق خطرناک است.

وی عنوان کرد: سران و مسئولان ارشد کشور از تجربیات کشورهای موفق استفاده کنند و پایتخت سیاسی و فرهنگی از یکدیگر جدا کنند و شهر دیگری را به‌عنوان پایتخت سیاسی کشور در نظر بگیرند. این پیشنهاد از سوی بنده پیش از این نیز بارها ارائه شده ولی ازآن استقبالی صورت نگرفته است.

عکاشه با اشاره به لزوم آمادگی همیشگی ستاد بحران تهران خاطرنشان کرد: تهران باید هرلحظه منتظر زلزله باشد و اماکن امن و فوریت‌های بیمارستانی دائم باید درحالت آماده باش به‌سر ببرند. بافت زیرین منطقه جنوب تهران سست است ولیکن قدرت زلزله‌های پایینی دارد ولی شمال تهران باتوجه به بافت سنگی این منطقه بسیار سهمگین و دامنه تخریب گسترده‌ای می‌تواند داشته باشد.

انتهای پیام/

358 / 167 زلزله تهران گسل دماوند تغییر پایتخت ایران پدر علم زلزله شناسی بهرام عکاشه

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: زلزله تهران گسل دماوند تغییر پایتخت ایران پدر علم زلزله شناسی بهرام عکاشه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۶۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه مشترک پلیس و شهرداری، برای رفع نواقص نقاط پرتصادف تهران

سرهنگ سیدابوالفضل موسوی پور رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: بر اساس پایش و رصد انجام شده ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ آمار تصادفات شهر تهران در 
۵۹ درصد این تصادفات در بزرگراه‌های پایتخت به وقوع پیوسته است.

وی تصریح کرد: بر اساس انجام تفکیک کروکی‌های موجود مناطق ۴ و ۱۲ شهر تهران در صدر آمار تصادفات در پایتخت قرار گرفته‌اند.

 رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ همچنین اضافه کرد: در منطقه ۱۲ پایتخت بزرگراهی وجود ندارد اما به دلیل وجود معابر متعدد، شلوغی و حجم قابل توجه تردد در این منطقه جزو یکی از مناطق پر تصادف شهر تهران به شمار می‌آید.

سرهنگ موسوی‌پور در ادامه خاطرنشان کرد: منطقه ۴ با چند بزرگراه مثل بزرگراه شهید بابایی، بزرگراه شهید زین‌الدین و بخشی از بزرگراه شهید یاسینی راه مواصلاتی دارد و بخش عمده وقوع تصادفات مربوط بزرگراه‌های این منطقه است.

وی عمده‌ترین دلیل وقوع تصادفات و حوادث رانندگی در شهر تهران، را سرعت غیرمجاز برشمرد و تاکید کرد: بخش قابل توجهی از این سوانح در زمان خلوتی معابر و تخطی از سرعت مطمئنه رخ می‌دهد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ اضافه کرد: کم حادثه‌ترین منطقه شهر تهران در وقوع تصادفات هنوز مشخص نشده است و در صورت احراز اعلام خواهد شد.

سرهنگ موسوی‌پور یادآور شد: برای کاهش حجم تصادفات رانندگی به ویژه در مناطق پر تصادف و پر سانحه پایتخت، کارگروه مشترکی بین پلیس و شهرداری تشکیل شده است و در جلسات این کارگروه علل حوادث رانندگی در مناطق مختلف شناسایی می‌شوند.

وی از صدور دستورات لازم پس از شناسایی علل وقوع تصادفات برای کاهش این حوادث خبر داد و گفت: اقدامات لازم برای کاهش حجم تصادفات و رفع نواقص در محل‌های مدنظر بلافاصله پس از شناسایی عوامل حوادث رانندگی، اجرایی خواهند شد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ تصریح کرد: تخلفات حادثه ساز مثل سرعت غیرمجاز از مهمترین دلایل وقوع حوادث رانندگی محسوب می‌شوند و هم جان عابرین پیاده در معابر و هم جان سایر رانندگان را تهدید می‌کنند. 

سرهنگ موسوی‌پور اضافه کرد: با رانندگان متخلفی که هر یک از تخلفات رانندگی مثل سبقت و سرعت غیرمجاز را مرتکب شوند برابر مقررات برخورد می‌شود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تهران تا فردا ظهر بارانی است/ احتمال وقوع تندر و آذرخش
  • زلزله ۴.۲ ریشتری در خراسان شمالی هیچگونه خسارتی در پی نداشت
  • زلزله‌ای به بزرگی ۴.۲ ریشتر تیتکانلو خراسان شمالی را لرزاند
  • وقوع زلزله در این استان
  • زلزله ای با بزرگی ۴.۲ ریشتر خراسان شمالی را لرزاند
  • تشکیل کارگروه مشترک پلیس و شهرداری، برای رفع نواقص نقاط پرتصادف تهران
  • تداوم بارندگی‌ها درکشور
  • زلزله این استان را لرزاند
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید